Četkanje - rešenje za linjanje

Kada pas počne da se linja deluje kao da nikada neće prestati. Linjanje predstavlja prirodno menjanje dlake kod krznenih sisara iz zimske u letnju i obrnuto. Tako bi psi po pravilu trebalo da se linjaju dva puta godišnje (u proleće i u jesen). Međutim, svima nam je jasno da je došlo do promene vremenskih prilika, i da više ne postoji jasan prelazni period između leta i zime. Tako više ni linjanje kod pasa nije ograničeno na te periode već traje tokom cele godine, sa promenom intenziteta. Ovo je pogotovo slučaj kod pasa koji žive u stanu ili kući, gde grejanje tokom zime a klima uređaji tokom leta svakako utiču na cikluse linjanja.

Svaki vlasnik najbolje poznaje svog psa i zna koliko je njegov ljubimac sklon linjanju. Bez obzira na dužinu dlake, svi psi zahtevaju redovno iščetkavanje. Česta je zabluda među ljudima da se kratkodlaki psi ne linjaju. Slobodno pitajte nekoga ko ima labradora ili boksera, i on će Vas uveriti u suprotno. Dakle, i labradori i bokseri su dobrodošli kod nas na tretman iščetkavanja .

Redovno iščetkavanje, osim što omogućava da period linjanja brže prođe, takođe i sprečava zapetljavanje dlake kod dugodlakih pasa. Izvlačenje “mrtve” poddlake i dlake veoma je bitno kako za zdravlje psa tako i za lep i negovan izgled. Vrlo je važno koristiti adekvatnu četku koja je najbolja za krzno vašeg psa, kako se ne bi povredila koža kod psa a da se dlaka efektivno iščetka.

Mi smo tu da Vam pomognemo da problem sa linjanjem traje što je moguće kraće. Nekoliko ponovljenih iščetkavanja (i u kombinaciji sa jednim kupanjem) uglavnom reše problem u roku od par nedelja. Mi ćemo iščetkati Vašeg kucu za samo 300 dinara, bez obzira na veličinu i dužinu dlake. Usluga četkanje NE podrazumeva raspetljavanje ućebanih delova dlake. Ne časite više ni časa – odmah zakažite termin i smanjite problem linjanja svojih ljubimaca i do 80%!